środa, 29 października 2014

Cukiniowe Leczo :D

Może tak dla odmiany coś na ostro? Coby się nie przesłodzić ;P
Dawno nie dodawałam potraw na ostro. Stwierdziłam, że najwyższy czas to zmienić. Dlatego na kolację zrobiłam moje ulubione, cukiniowe leczo :) 

~ Cukiniowe Leczo ~

Składniki (na 2-3 porcje):
jedna duża cukinia
2 małe lub jedna duża cebula
500g pieczarek
2 czerwone papryki
60g ketchupu
 trochę oleju do podsmażenia cebuli

+ przyprawy: sól, pieprz, czosnek, słodka papryka

Warzywa i pieczarki myjemy, paprykę obieramy. Wszystkie składniki kroimy, pieczarki w plasterki, a resztę w kostkę. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, wsypujemy cebulę oraz pieczarki i dodajemy sól. Dusimy pod przykryciem przez 10 minut, a następnie dodajemy resztę warzyw i przypraw. Całość dusimy jeszcze przez co najmniej 20 minut (aż pieczarki i cebula zmiękną). Na koniec dodajemy ketchup i zostawiamy jeszcze na 2 minutki. Nakładamy do miseczek i delektujemy się wspólnym posiłkiem :)

1 komentarz:

  1. pyszotka :D ugotowane drugi raz i bedzie jeszcze nie jeden :D

    OdpowiedzUsuń