wtorek, 7 października 2014

Kokosowo Owsiany Raj

Czy może być coś lepszego od zapachu kokosa o poranku?
Dzisiaj po raz pierwszy odważyłam się wypróbować domową mąkę kokosową, która pozostała mi po zrobieniu mleka kokosowego. I muszę przyznać, że jest wspaniała. Doskonale zagęszcza jogurt i nadaje mu delikatny kokosowy smak.

A oto wynik mojego małego eksperymentu:
~ Kremowa owsianka z jogurtem kokosowym winogronami i pyłkiem kwiatowym ~

Składniki:
  250ml wody/mleka
30g płatków owsianych
250g jogurtu naturalnego
20g mąki kokosowej
ew. miód/ stevia/ cukier
+ dowolne dodatki ( u mnie winogrona, pyłek kwiatowy)

Płatki gotujemy w wodzie/mleku (możemy dodać coś do posłodzenia), blendujemy i przekładamy do miseczki/słoika.
Przesiewamy mąkę kokosową przez sitko i mieszamy z jogurtem.
Gdy owsianka przestygnie, nakładamy na nią jogurt i dekorujemy dowolnymi dodatkami. Całość wkładamy do lodówki na noc, by rano móc delektować się kokosowo owsianym smakiem :P

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz