wtorek, 21 października 2014

"Otrębianka" kokosowa z gruszką - po prostu niebo w gębie :P

Tak wiele do zrobienia, a tak mało czasu.
Dlatego dzisiaj krótko, zwięźle i na temat.
Zawartość tego słoiczka to po prostu niebo w gębie ^^

~Kokosowa otrębianka z serkiem wiejskim, gruszką, miodem i cynamonem ~

Składniki:
30g otrębów owsianych
10g mąki kokosowej/wiórek kokosowych
150g serka wiejskiego
łyżeczka cynamonu
miód/cukier/stewia
pół gruszki

Otręby, mąkę/wiórki i słodzidło zalewamy wodą/mlekiem i gotujemy do zgęstnienia. Otrębiankę przelewamy do słoiczka/miseczki, posypujemy cynamonem i dodajemy serek wiejski. Gruszkę kroimy w plasterki, układamy na serku, posypujemy cynamonem i polewamy miodem. Możemy zjadać od razu lub wstawić do lodówki i rano delektować się pysznym połączeniem smaków :)


Wariacje z gruszką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz