czwartek, 13 listopada 2014

Bananowo-orzechowa otrębianka w słoiczku po maśle orzechowym ^^


Dzisiaj mam wyjątkowo udany dzień. Wynika to z faktu, że po raz pierwszy od dłuższego czasu grałam na flecie poprzecznym :D Ponad rok temu zakończyłam moją edukację w szkole muzycznej i w związku z tym musiałam oddać wypożyczony instrument. Od tamtego momentu prawie w ogóle nie miałam okazji na nim grać, nad czym bardzo ubolewam, ale od dziś w przerwach między nauką i gotowaniem będę mogła rozwijać swoją pasję  ^^
Dzisiaj, jak co czwartek miałam na 9.50, ale mimo wszystko brakowało mi czasu. Najpierw pograłam na flecie i zabrałam się za zadania z biologii. Trochę się nad nią zasiedziałam, bo gdy wreszcie spojrzałam na zegarek była już 9.27, a ja jeszcze bez śniadania. Zaczęłam się pakować i przyrządzać coś na szybko i powiem wam, że mimo robienia śniadania dosłownie w 5 minut, wyszło baardzo dobre. Jeśli nie wiecie jak spożytkować pusty słoiczek po maśle orzechowym lub jakimś kremie czekoladowym to patrzcie na zdjęcie :P


Jeszcze w domu:

Już w szkole:
~ Otrębianka bananowo-orzechowa z serkiem twarogowym w słoiczku po maśle orzechowym ~

Składniki:
30g otrębów owsianych (mogą być płatki)
łyżeczka masła orzechowego
duży mocno dojrzały banan
100g serka twarogowego

Otręby zalewamy wrzątkiem. Banana rozgniatamy widelcem i dodajemy wraz z masłem orzechowym do otrębów. Całość gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji i przekładamy do słoiczka. Na wierzchu kładziemy serek i zakręcamy słoiczek :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz