niedziela, 16 listopada 2014

Chipsy z jarmużu ^^

Nareszcie udało mi się dorwać jarmuż :D 
Dotychczas chodziłam po warzywniakach i nigdzie go nie było. Ale teraz jest i mam nadzieję, że zdążę wyczarować kilka fajnych dań za nim skończy się jarmużowy sezon :)
Jako pierwsze zrobiłam chipsy, są dobrą alternatywą dla zwykłych niezdrowych chipsów, które leżą na sklepowych pułkach. Są bardzo chrupiące, a do tego możemy komponować własne smaki ^^

~Chipsy z jarmużu ~

Składniki: 
dowolna ilość jarmużu
sól

+ dowolne przyprawy ( u mnie papryka/czosnek)

Jarmuż dokładnie myjemy i wykrawamy twarde łodyżki. Lekko zwilżone liście układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy solą oraz resztą przypraw przypraw. Pieczemy 5-10 minut w 150* Trzeba mieć je ciągle na oku aby się nie przypaliły ;P

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz