niedziela, 23 listopada 2014

Dyniowy krem z kaszy jaglanej ^^

Dzisiaj zdecydowanie nie jest mój dzień. Wszystko leci mi z rąk. Zdążyłam już wysypać mąkę, wylać herbatę i poparzyć się rondelkiem przy prażeniu kaszy. Mam tylko nadzieję, że nic poważniejszego już się nie wydarzy. Mimo tych niepowodzeń, śniadanko wyszło na prawdę bardzo dobre i jeszcze w jesiennych smakach :)

~ Dyniowy krem jaglany z musem jabłkowym, serkiem twarogowym i cynamonem ~

Składniki:
40g kaszy jaglanej
100g puree z pieczonej dyni
łyżeczka cynamonu
słodzidło
szczypta soli

+ 100g serka twarogowego
jabłko

Kaszę podprażamy, płuczemy i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy cynamon, szczyptę soli, słodzidło i całość gotujemy przez 20 minut. Po tym czasie dodajemy dyniowe puree i wszystko dokładnie blendujemy. Krem przelewamy do miseczki, dodajemy serek i mus z tartego jabłka.

1 komentarz: