piątek, 14 listopada 2014

Masło orzechowe z nerkowców

Masło z nerkowców jest PYSZNE, najlepsze masło orzechowe jakie jadłam :D
Jest kremowe, naturalnie słodkie i UWAGA! ono wciąga, na jednej łyżeczce na pewno się nie skończy ;D

~ Masło z orzechów nerkowca ~

Składniki:
(n mały słoiczek)
150g orzechów nerkowca
łyżka wody 
szczypta soli

Orzechy przekładamy do blendera i miksujemy przez 10-15 minut robiąc przerwy, aby dać urządzeniu odpocząć. Mniej więcej w połowie miksowania dodajemy wodę i sól. Masło powinno wyjść gęste i kremowe :)

2 komentarze:

  1. a ja tak uwielbiam nerkowce, chyba nadwyrężę mój blender i zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wcale się nie dziwię, że wciąga. na sam widok ślinka cieknie!

    OdpowiedzUsuń