poniedziałek, 8 grudnia 2014

Domowe musli (granola) z patelni

Pyszna, szybka, prosta i zdrowa granola/musli... czego chcieć więcej :P

~  Jogurt grecki z domową granolą i siemieniem lnianym ~

Składniki:
50g dowolnych płatków
łyżka wiórków kokosowych
łyżka pestek dyni/słonecznika
łyżka miodu
rodzynki
cynamon*

+ 200g jogurtu greckiego
5g siemienia lnianego
* można, ale nie jest konieczny 


Płatki, sezam, wiórki i pestki podprażamy na suchej patelni, aż się zarumienią. Dodajemy rodzynki, cynamon, miód i grzejemy na patelni jeszcze przez kilka minut, co chwilę mieszając. Gotową granolę/musli przesypujemy prosto do jogurtu lub zostawimy do przestygnięcia i kruszymy na płatki przypominające sklepowe crunchy. Na koniec dodajemy świeżo zmielone siemię lniane i zajadamy :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz