niedziela, 21 grudnia 2014

Jajka zapiekane w bułce

Prosta, tania kolacja, czyli tak zwana bułka po studencku :)

~ Bułka zapiekana z jajkami, szynką serem żółtym i szczypiorkiem ~

Składniki:
duża bułka
2 jajka
szynka
ser żółty
szczypiorek
przyprawy: sól, pieprz, czosnek

Bułkę przecinamy w 1/3 wysokości i ugniatamy środek, tak, aby powstał mały koszyczek. Do środka wkładamy plasterki szynki, wbijamy jajka, posypujemy przyprawami, startym serem i szczypiorkiem. Składamy bułkę w całość, owijamy w sreberko i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180* na około 30-40 minut (aż zetnie się białko). Podajemy samą lub z dowolnym sosem :)

1 komentarz:

  1. Bułka i jajko nabierają ciekawego aromatu! To jest pyszne :)

    OdpowiedzUsuń