czwartek, 11 grudnia 2014

Omlet bananowy

Czerwone banany od świętego mikołaja już dojrzały :)
Poza kolorem, od żółtych różnią się trochę konsystencją. U zwykłego banana miąższ jest żółty, zwarty i sprężysty, natomiast u czerwonego jest pomarańczowy, kremowy, delikatny i puszysty. Jak dla mnie bomba !

~ Omlet z czerwonym bananem, serkiem naturalnym i cynamonem ~

Składniki:
3 jajka
szczypta soli
cynamon
łyżka serka naturalnego
słodzidło

+ 150g serka naturalnego
czerwony banan

Na rozgrzaną patelnię wbijamy jajka pomieszane z łyżką serka, solą, cynamonem i słodzidłem. Gdy spód omleta się zetnie, po jednej stronie układamy pokrojonego w plasterki banana i składamy omleta. Przekładamy go na talerz i podajemy z serkiem naturalnym, resztą banana i cynamonem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz