niedziela, 25 stycznia 2015

Gotowany serniczek kokosowy - waniliowy

Studniówka, ach studniówka! Wróciłam do domu o 4.30 nad ranem i spałam do 9, a mimo to czuję się wyspana. Pewnie tylko tak mi się wydaje i wieczorem po prostu padnę :)

Na śniadanie, pyszny gotowany serniczek kokosowo - waniliowy :)

~ Gotowany serniczek waniliowy z wiórkami kokosowymi i pyłkiem pszczelim ~

Składniki:
250g serka twarogowego
1 łyżka budyniu waniliowego
1 jajko
słodzidło
1-2 łyżki wiórek kokosowych
2 łyżki wody

+ pyłek pszczeli

W rondelku umieszczamy twarożek, jajko, słodzidło, wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Stawiamy rondelek na palnik, dodajemy budyń rozrobiony w wodzie. Całość gotujemy, cały czas mieszając, aby się nie przypaliło, aż do całkowitego zgęstnienia. Serniczek przekładamy do miseczki i posypujemy pyłkiem pszczelim i wiórkami kokosowymi :)


Karnawałowe Słodkości!

4 komentarze:

  1. Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!

    http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam gotowane serniczki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. gotowane serniczki to ja mogłabym jeść codziennie :)

    OdpowiedzUsuń