piątek, 9 stycznia 2015

Kasza manna

Uwielbiam kaszę mannę, to mój przysmak z dzieciństwa. Kiedyś mama podawała ją z dżemem i kromką pszennego chleba, której kawałki zawsze  topiłam w mannie. Teraz wolę pałaszować ją ze świeżymi owocami i razowcem, ale mimo upływu lat nadal lubię zatapiać kawałki chleba i łyżeczką szukać ich w miseczce  ;)

~ Kasza manna na napoju kokosowym z bananem i chlebem razowym ~

Składniki:
60g kaszy manny
400 ml napoju kokosowego (lub zwykłego mleka)
łyżeczka masła
opcjonalnie jakieś słodzidło

+ banan lub inne dowolne dodatki
kromka chleba

Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku. Gotujemy, cały czas mieszając, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Mannę przelewamy do miseczki, dodajemy owoce, kawałki chleba i wszystko razem mieszamy :)

P.S. Manna z tego przepisu wychodzi baardzo gęsta, dlatego jeśli wolicie rzadszą, należy zamiast 400 ml dać 500 ml napoju/mleka :)

2 komentarze:

  1. Uzyskałaś idealną konsystencje :)

    OdpowiedzUsuń
  2. też lubię,najbardziej z dżemem i owocami:)

    OdpowiedzUsuń