poniedziałek, 5 stycznia 2015

Twaróg na śniadanie

Twarożek, bogaty w witaminy, białko, błonnik i zdrowe tłuszcze, idealnie nadaje się na I lub II śniadanie, które możemy zapakować do pojemniczka i zabrać ze sobą do pracy/szkoły/na uczelnię. 
Wiem, że połączenie białego twarogu i pomidorów nie jest korzystne dla naszych stawów, ale raz na jakiś czas chyba można sobie pozwolić. Twarożek równie dobrze smakuje z ogórkiem, ale akurat nie miałam go pod ręką :)

~ Twarożek ~

Składniki:
200g twarożku
kiełki lucerny
łyżka oliwy z oliwek
kilka pokrojonych pomidorków koktajlowych
otręby pszenne
sól, pieprz, oregano

Twarożek dokładnie mieszamy z resztą składników i doprawiamy do smaku. Przekładamy do pojemniczka i zabieramy ze sobą do szkoły/pracy, na uczelnię lub zjadamy od razu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz