wtorek, 10 lutego 2015

Kotlety z tuńczyka

Dzisiaj rano miałam ochotę na tuńczyka, ale nie miałam pomysłu, jak go wykorzystać w śniadaniu. Po chwili namysłu stwierdziłam, że zrobię kotleciki rybne, czyli taki obiad na śniadanie :) 

~ Kotleciki rybne z tuńczyka ~


Składniki:
(na 1 porcje)
puszka tuńczyka w sosie własnym
1 jajko
10g otrębów pszennych
przyprawy: sól, pieprz, dowolne zioła

+ jajko ugotowane na miękko
chleb żytni

Tuńczyka odsączamy z wody. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Rozgrzewamy lekko natłuszczoną patelnię i smażymy na niej kotleciki po kilka minut z każdej strony. Gotowe przekładamy na talerz. Podajemy z jajkiem na miękko i chlebem żytnim :)

1 komentarz:

  1. Genialne w swej prostocie i równie smaczne. Sama bym czegoś takiego nie wymyśliła. Już wiem, jak będę przemycała mamie tuńczyka - jeżeli pozwolisz, przepisik dołączę do mojej listy pysznych oczywistości.

    OdpowiedzUsuń